Uit het persbericht:
Een kwart van alle scholen meldt agressie niet uit angst voor een negatief imago. Dit slechte imago zou kunnen leiden tot een terugloop van het aantal leerlingen. Ouders krijgen hierdoor een vertekend beeld van agressie in het onderwijs en dat belemmert hen bij het maken van een afgewogen schoolkeuze voor hun kinderen.
Dit blijkt uit onderzoek van de Algemene Onderwijsbond (AOb).
De uitkomsten van dit onderzoek worden in de uitzending van maandag 21 maart om 17.08 uur op Ned. 2 bekendgemaakt.
Walter Dresscher, voorzitter van de Aob, vindt dat leerkrachten bij de politie melding moeten maken van kinderen die op school geweld gebruiken. Bovendien moet zo’n kind van school af. De school is namelijk niet als enige verantwoordelijk voor de leerplicht van een niet te handhaven kind. De overheid moet zorgen voor een vangnet voor kinderen, die niet te handhaven zijn en die van school zijn gestuurd.
Er is geen meldplicht voor scholen. Leraren schatten zelf in welke incidenten ?over de grens? gaan. Leo Keuvelaar, vmbo-docent, vertelt in de uitzending hoe hij daar in de praktijk mee omgaat.
En verder…
Toetsen en testen van kleuters is aan de orde van de dag. Ten onrechte vindt orthopedagoog Sieneke Goorhuis-Brouwer. Volgens haar is er nu sprake van te veel verschoolsing van het jonge kinderleven. Al dat getest cre?ert een norm en alles wat daarvan afwijkt, is een probleem. 70% van de kinderen heeft er helemaal niets aan.
De Hartstichting heeft onderzocht welke invloed reclame heeft op voedingsgewoonten van de Nederlander. De eerste resultaten krijgt u in de uitzending te horen.
Meer over de uitzendingen van Bij ons thuis: op de website.
Geef een reactie